בניית קישורים נכנסים לאתר היא אולי אחת המשימות הרפטטיביות ביותר בתחום קידום האתרים, אך זוהי משימה שאפילו היום, לאחר עדכון פינגווין, שום בעל אתר שרוצה לקדם את עצמו, לא יכול להתעלם ממנה. בניגוד לעבר, אז הרבה מאוד סוגים שונים של קישורים היו עובדים וגורמים לאתרים לזנק בגוגל למיקומים גבוהים, היום בניית הקישורים צריכה להיות הרבה יותר זהירה ומתוחכמת.
בחירה של מילות המפתח הנכונות
רבים ממהרים ובוחרים במילות המפתח בעלות הנפח הגדול ביותר, אך זוהי עלולה להיות טעות מכיוון שמילות המפתח בעלות הנפח הגדול ביותר, הן בדרך כלל גם התחרותיות ביותר, וקשה יחסית להתברג עליהן. זאת אלא אם כן ישנו מערך גדול מאוד של אתרים איכותיים להוציא מהם קישורים.
בחירת טקסט הקישור הנכון
לאחר שהרכבנו לעצמנו רשימה של מילות מפתח, עלינו להחליט מה יהיה טקסט הקישור של כל קישור במערך הקישורים שלנו ולאיזה עמוד באתר הוא יפנה. מהבחינה הזו, מוטב לגוון כמה שיותר. לדוגמה, פעם אחת נוכל לקשר לדף הבית עם הביטוי “צימרים בצפון”, ופעם אחרת עם הביטוי “צימרים באזור הצפון”. באופן דומה, אם יש לנו דף שעוסק באטרקציות ליד הכינרת, נוכל לקשר פעם אחת עם הביטוי “אטרקציות ליד הכינרת” ופעם אחרת עם הביטוי “אטרקציות באזור הכינרת” או “אטרקציות על חוף הכינרת”.
מקורות לבניית קישורים נכנסים
השאלה מהיכן להוציא את הקישורים גם היא שאלה חשובה מאוד. לעיתים כאשר יש לנו תוכן טוב מאוד באתר, אתרים אחרים יקשרו אליו בצורה טבעית, אך למרבה הצער, ברוב המקרים הדברים אינם מתגלגלים כך.
גם כאן החוק החשוב ביותר הוא גיוון, והמשמעות היא לגוון במקורות הקישורים ולא להתבסס רק על מקור אחד.
לסיום – גם בקידום אתרים: הכל במידה
ככל שצוברים יותר ניסיון בבניית קישורים, כך גם לומדים את הקצב הטבעי בו דברים מתנהלים ולומדים לזהות מתי מגזימים יותר מדי בקצב הבניה של הקישורים, ואפשר להגיד שהכול שאלה של ניסוי וטעייה. אם פתאום ירדנו בדירוגים, עלינו לבדוק את מערך הקישורים האחרון שבנינו ולראות האם ישנה נקודת תורפה. בנוסף, חשוב לזכור שישנם גם גורמי דירוג שאינם קשורים בקישורים ולכן לא תמיד נוכל לדעת מהי הסיבה לירידה או עליה בדירוגים.
לתשובות מקצועיות לשאלות נוספות בקידום אתרים: הכנס למדריך inlight לקידום אתרים