מדרסים הם פריט חובה עבור לא מעט אנשים, כאשר הנתונים מצביעים על כך שכ-50% מהאוכלוסייה תזדקק למדרסים בשלב זה או אחר של חייה. הבחירה של מדרסים היא הכל חוץ מפשוטה, על רקע מגוון רחב של מדרסים שאפשר לבחור מהם, דרגות איכות שונות וגם גורמים מגוונים המספקים את המדרסים בפועל.
סוגי מדרסים
את המדרסים השונים הנמצאים בשדה המשחק נהוג לחלק למספר קבוצות. הקטגוריה הסטנדרטית ביותר הן מוצרי מדף: מדרסים “מוכנים” שלא מותאמים מראש לרגל, ושניתן למצוא בין היתר בחנויות נעליים או ספורט. מכיוון שהמדרס לא מיועד לרגל הספציפי העבודה שלו עליה היא מוגבלת. נהוג להשתמש במדרסים אלה רק כאשר מדובר בבעיה פשוטה, או כזו המצריכה שימוש במדרס לפרק זמן קצר מאד. כמובן שמדרסים אלה יהיו הזולים ביותר.
בשתי הדרכים האלה נהוג לבצע את ההתאמה כשהאדם עומד, ולא שוכב, מה שעלול להיות בעייתי בחלק מהמקרים: ייתכן למשל שהבעיה יכולה להיות עמידה או יציבה לא נכונה, בעיות שהמדרס עלול “להעלים” או לטשטש. במצב נוסף ניתן לבצע הטבעת ספוג בישיבה, מה שמונע את הבעיות האלה.
החומר כן קובע
פרמטר נוסף שמשמש לאבחנה בין מדרסים הוא חומר הגלם ממנו הם עשויים, שעשוי להשפיע גם על מטרת השימוש במדרסים עצמם. הסוג הנפוץ הראשון מהבחינה הזו מכניס לתמונה גומי או חומרים גמישים אחרים, כשבולמי הזעזועים וסופגי הזיעה כבר מוכנסים לתוכם. מדרסים אלה יתאימו בעיקר לריצות ולאימוני כושר גופני, ולכן הם מכונים גם מדרסי ספורט.
מדרס דינמי הוא סוג נפוץ נוסף. חומר הגלם כאן הוא פולימרים, בשכבות שונות. הוא מתאים למכנה משותף די רחב של אנשים, כולל ספורטאים למיניהם.
החשיבות בביקורת תקופתית לצורך החלפת המדרסים
המשמעות היא שכשרוכשים מדרס לכן מומלץ מאד לברר כבר בנקודת ההתחלה מהי המדיניות של החברה שמספקת אותם לגבי שינויים לאורך הדרך, תיקונים וכיוצא בזה. אצל חברות שונות התשובות לשאלות אלה עשויות להיות שונות.
להתאמת מדרסים לחצו