הגוף שלנו לא זקוק לפחמימות שמקורן ב”סוכר מוסף”. סוכר מוסף הוא סוכר טהור שהיצרן מוסיף למזון על מנת להמתיקו כפי שמוסיפים כפית סוכר לכוס תה . לסוכר שמוסף למזון אין שום ערך או יתרון תזונתי פרט לקלוריות שבו. זאת הסיבה שבפירמידות המזון הבריא למינהן, משקאות ממותקים וממתקים צריכים להיות חלק מאוד מצומצם מהתפריט אם בכלל.
איגוד רופאי הלב האמריקני ממליץ להפחית משמעותית את כמויות הסוכר המוסף, על מנת להאט את התפשטות מגיפת ההשמנה ומחלות הלב. על פי האיגוד, יש להשתדל שעד 100 קלוריות יומיות בלבד (6 כפיות) יהיו במקור מסוכר מוסף לנשים ו150 קלוריות (9 כפיות) לגברים.
משקאות ממותקים
בפחית קולה או מיץ פירות יש סביבות 150 קלוריות – בערך 10 כפיות סוכר. פחית משקה ממותק ביום יכולה לגרום לעלייה במשקל של 5 ק”ג תוך 3 שנים. יש קשר בין משקאות ממותקים לסכרת, מחלות לב ומחלות כרוניות אחרות. בגלל הסיבות האלו ישנה הסכמה שהפסקת צריכה של משקאות ממותקים הם הצעד הראשון אל חיים בריאים יותר עם פחות סוכר.
דגני בוקר וממתקים
לעיתים, יצרנים משתמשים בכמה סוגים של סוכר מוסף על מנת שהוא לא יופיע ראשון ברשימת הרכיבים שמסודרת לפי הכמות היחסית של כל רכיב ובכך מטעים את הצרכנים שמתקשים לאמוד כמה סוכר יש במוצר. חשוב לציין שבעוד ממתקים ידועים כמכילים סוכר רב, דגני בוקר ומוצרים אחרים המכילים דגנים פעמים רבות נתפסים כמוצר בריאות ולכן על הצרכן להיות מודע לתכולת הסוכר המוסף שלהם.
איך לזהות סוכר מוסף ברשימות הרכיבים על אריזות המזון
לעיתים זיהוי תוספת סוכר דורשת מעט עבודה בלשית, שכן על אף שיצרניות המזון מחויבות לציין את כמות הסוכרים למנה או ל- 100 גר’, הן עדיין לא צריכות לדווח כמה מתוכם זה סוכר שהוסף למזון וכמה הוא סוכר שמהווה חלק טבעי מהרכיבים. לכן צריך לבחון את רשימת הרכיבים ולחפש בהם סוגים של סוכר.
אולי יעניין אותך לקרוא גם: 10 טיפים לשמירה על הדיאטה ועל הגזרה