סוכרת הריון היא אחד הסכנות הגדולות בתקופה המלחיצה והמרגשת הזו. היא עלולה לתקוף כל אישה – כולל מי כמובן שלא סובלת מסוכרת קודם לכן – כאשר מבחינה סטטיסטית כ-3-5% מבין הנשים יסבלו מסוכרת הריון.
את בדיקות העמסת הסוכר מבצעים בשבועות 24-28 להריון, כשהסיבה שזה לא נעשה קודם היא שבמהלך ההריון מתפתחת עמידות לאינסולין בגוף האישה. ראשית מבצעים בדיקת העמסת סוכר 50 גרם, כשעל פי התוצאות שלה מוחלט האם התוצאה תקינה, האם יש צורך בבדיקה נוספת (העמסת 100 גרם סוכר) או אפילו אם האישה כבר מאובחנת כסובלת מסוכרת הריון. אבל איך בדיוק מתכוננים לבדיקות החשובות האלה?
הכנה לקראת בדיקת 50 גרם
יש לציין שבדיקת הדם נלקחת לאחר שעה ממועד העמסת הסוכר, אבל בפרק הזמן הזה אסור לאישה לאכול או לעשן. מבחינה טכנית הבדיקה נעשית אמנם כחלק מהליך הבדיקה התקין של ההריון, אבל היא מצריכה קבלת הפנייה מרופא הנשים של קופת החולים שחברים בה.
תוצאות בטווח שבין 130 ל-140 מ”ג/ד”צ הן גבוליות, בעוד שמ-140 מ”ג/ד”צ יהיה צורך בביצוע בדיקה נוספת – העמסה של 100 גרם. תוצאות בדיקה של 200 מ”ג/ד”צ ומעלה הן חד משמעיות מבחינת התוצאות שלהן, כך שהאישה מאובחנת באותו רגע כסובלת מסוכרת הריון, על כל ההשלכות של כך.
הכנה לקראת בדיקת 100 גרם
בבדיקת העמסת 100 גרם סוכר עליך להתכונן ל”יום לימודים ארוך” בקופת החולים. הסיבה היא שנלקחות כאן בסך הכל ארבע בדיקות דם: הראשונה נעשית בצום, לפני שמעמיסים את הסוכר (ההמלצה להצטייד בלימון הופכת כאן לחובה של ממש).
על כל פנים, לאחר הבדיקה – שמתקבלות התוצאות של ארבע הבדיקות – מוחלט האם האישה מוגדרת כסובלת מסוכרת הריון. ההגדרה תיעשה כאשר שניים לפחות מבין ערכי ארבע הבדיקות לא יהיו תקינים, על פי ההגדרות שנקבעו לכך: מעל 95 מ”ג/ד”צ בצום או 180, 155 ו-140 מ”ג/ד”צ בבדיקות הבאות, בהתאמה.