שימוש בשירותים של ועד בית חיצוני עשוי להקל מאד על דיירי הבניין. הוא מונע מהדיירים (ובעיקר אנשי הועד) לבזבז זמן יקר ומאמצים מרובים, מקל על קבלת החלטות נכונה ביחס לבניין וגם עשוי להקטין עד למינימום האפשרי את החיכוכים בין הדיירים, שבכוחם השלילי לפגוע פגיעה אנושה בהנאת המגורים.
היצע החברות נרחב, אז איך בוחרים חברות ועד בית חיצוני?
לא צריך להיות מומחה לתחום של ניהול בתים משותפים כדי לדעת שבישראל יש חברות רבות הפועלות בשדה המשחק הזה: אם תחפשו חיפוש מהיר באינטרנט תיתקלו בשמות שונים ומגוונים, כולל באזור הגיאוגרפי שלכם. כלל האצבע בכל תחום ותחום הוא שאם משקיעים מאמצים בבחירת הצעות והחברות המספקות את השירותים, גדלים הסיכויים למצוא את ההצעה הטובה ביותר.
ההמלצה הברורה במקרה של ניהול ועד בית חיצוני היא לערוך סקר שוק מקיף לפני שמקבלים את ההחלטה לכאן ולכאן, הכולל פגישות עם מספר חברות לפחות. בדרך זו תוכלו לקבל מספר הצעות, ולעיתים גם תחושות לגבי איזו חברה מקצועית יותר מאחרת. לא צריך להתבונן רק במחיר השירות, אבל בהחלט אפשר להוסיף אותו לתוך המשוואה.
האם ניתן להתמקח על המחיר?
אסור לשכוח שהאינטרס של חברת ניהול בתים משותפים היא למצוא כמה שיותר לקוחות, ולכן הוא לא מופחת מהאינטרס שלכם בתור מחפשי השירותים.
עד כמה זה חשוב לתאם ציפיות עם חברת ועד חיצונית?
המחיר שמשלמים עבור ועד בית חיצוני תלוי במידה רבה בפעולות שמרכיבות את השירות. בדרך כלל מדובר על לא מעט פעולות (כי התחום של ניהול בתים משותפים רחב מאד), עם התייחסות לתחומים דוגמת תחזוקת המעלית, ניקיון, גינון, הדברה, ניהול כספים (למשל גביית כספים מהדיירים), התנהלות מול העירייה, שירותי אבטחה ועוד רבים וטובים.
את ההגדרה העצמית של הצרכים אפשר לעשות בישיבות ועד (בשלב הזה הוא עדיין קיים), כשמומלץ להיות מוכנים גם מהבחינה הזו. יכול להיות שחברות ועד בית חיצוני שהן אמינות פחות ינסו למכור לדיירי הבניין שירותים שהם לא באמת זקוקים להם, מה שמייקר את מחיר השירות מבלי להעניק יותר מדי ערך מוסף לדיירים. אין הרבה הגדרות יותר מובהקות מזה לבזבוז כסף.
ומי הם הספקים שמתפעלים את הבניין בפועל?
מנגד, התרחיש האחר אפשרי גם כאן, כאשר ה”כוח” של חברות הניהול עשוי להביא להצעות זולות יותר מאשר מה שמקבלים דיירי הבניין.
הכתבה באדיבות אתר leumi.org.il